Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: ontheffing mogelijk bij woongebouw ipv woning
Naam: D (datum: 19-11-2009 10:27)

Beste,

In verband met een bouwplan voor een woongebouw, vraag ik mij af of wij voor de lift gebruik kunnen maken van een ontheffing. Qua oppervlakte en hoogte voldoet de lift, echter geeft het bp aan dat er sprake moet zijn van een (schuine) kap. De reden waarom ik deze vraag stel is omdat in de bro enkel het woord woning is opgenomen. Moet ik nu dus uitwijken naar 4.1.1. b? Mocht ik wel gebruik kunnen maken van a, is hier dan jurisprudentie over?
Reageer
Re: ontheffing mogelijk bij woongebouw ipv woning
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 19-11-2009 11:46)

Staat er niet in het BP dat de liftschacht behoort tot de 'ondergeschikte bouwdelen' die niet met de maatvoering hoeven te worden meegerekend?

staat meestal in art. 2, wijze van meten.
Re: ontheffing mogelijk bij woongebouw ipv woning
Naam:
DK (datum: 19-11-2009 13:16)

Nee, helaas geen woord over liften, wel over kozijnen, overstekken, schoorstenen e.d. en dan nog: mits de bouw- bestemmingsgrens met niet meer dan 0,5 meter wordt overschreden.
Re: ontheffing mogelijk bij woongebouw ipv woning
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 19-11-2009 13:36)

Heb je dat BP toevallig digitaal zodat we er eens een blik op kunnen werpen? Want meestal wanneer er dit soort grensbepalingen in staan, staat er ook een hoogtebepaling in...

Een bouwgrens is overigens niet hetzelfde als een hoogtebepaling. Je zou dus nog kunnen beredeneren dat een liftschacht nodig is voor het functioneren van het gebouw, daardoor ook een ondergeschikt bouwdeel is (en onder het kopje 'e.d.' valt dus), en dat het geen overschrijding van een bouwgrens is, dus je niet aan de 0,5 mtr. gebonden bent.
Re: ontheffing mogelijk bij woongebouw ipv woning
Naam:
DK (datum: 19-11-2009 16:14)

Heb het bp helaas niet digitaal.

definitie bouwgrens: een als zodanig op de plankaart aangegeven lijn.

bouwlaag: een doorlopend gedelte van een gebouw dat door op gelijke of bij benadering geliujke bouwhoogte liggende vloeren of balklagen is begrensd, zulks met inbegrip van de begane grond en met uitsluiting van onderbouw en kapverdieping.

goothoogte van de bestemming is 7 meter. De max nokhoogte is 11 meter.


Het appartementencomplex heeft 2 lagen en een kap. Het trappenhuis/lift aan de zijkant bestaat uit 1 rechthoek waarbij de goot en de nok gelijk is, waardoor er geen sprake is van 2 lagen en een kap maar eerder van 3 lagen.
Re: ontheffing mogelijk bij woongebouw ipv woning
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 20-11-2009 09:16)

Heb je de gemeente al gevraagd hoe ze dit in willen steken?
Re: ontheffing mogelijk bij woongebouw ipv woning
Naam:
DK (datum: 21-11-2009 15:55)

Volgende week hoor ik meer. Ik vraag me af waarom ervoor gekozen is om het woord woongebouw uit de bro te halen. Waarschijnlijk is het de bedoeling geweest om het onder b te laten vallen. Dat moet nog worden uitgezocht.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl