Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: verschil ven interpretatie vergunningsvrij bouwen
Naam: henk ter aspen (datum: 03-09-2009 10:07)

Het betreft het vergunningsvrij bouwen van een uitbouw.
Woonhuis heeft een gootoverstek en topgevel overstek van 600mm.
Nu wil een van onze opdrachtgevers deze woning vergunning vrij uitbouwen met de zelfde dakrand detailering van betimmerde goot. De gemeentelijker handhaver zegt dat dit niet kan alles moet binnen de lijn van kleiner dan 2500mm liggen. Oftewel een gladde vierkant blok achter de woning. In de buurgemeente, 3 huizen verderop blijkt de geen probleem te zijn daar wordt gezegd als men de overstek aan de woning aanpast mat deze tot maximaal 750 mm breed worden daarna wordt het volgens deze gemeente pas een overkapping.Uit estetisch oogpunt lijkt de overstek mooier en beter passend bij deze jaren dertig woning. Graag uw reactie reactie
Reageer
Re: verschil ven interpretatie vergunningsvrij bouwen
Naam:
Peter (datum: 03-09-2009 10:18)

Beste Henk,

Zie vraag 116 op www.vrom.nl en kijk bij veelgestelde vragen
Re: verschil ven interpretatie vergunningsvrij bouwen
Naam:
Sandra (datum: 03-09-2009 11:03)

Peter, dat geeft geen goed antwoord op de vraag denk ik.

Gezien de uitbouw, moet er dus volgens mij gemeten worden vanaf het buitenste punt van het overstek. vanaf daar mag er 2,5m naar buiten gebouwd worden, maar dat is dus weer incl overstek.
Re: verschil ven interpretatie vergunningsvrij bouwen
Naam:
(datum: 03-09-2009 11:28)

antwoord 116 geeft precies het antwoord op de vraag.

2,5 meter vanuit de oorspronkelijke gevel (dus overstek niet meenemen) tot en met einde van de uitbouw (dan dus overstek wel meenemen).
Re: verschil ven interpretatie vergunningsvrij bouwen
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 03-09-2009 14:11)

Er is ook op veelgestelde vragen te vinden dat je 'ondergeschikte bouwdelen' zoals kleine overstekken niet mee hoeft te nemen bij de bepaling van je footprint. Wat dan ondergeschikt is mag elke gemeente voor zich bepalen. Wanneer de buurgemeente 75 cm ondergeschikt vindt is dat prima. Een andere gemeente mag zeggen dat ze alleen een plaatdikte van 12 mm ondergeschikt vindt, ook goed. En weer een ander kan zeggen dat een randje van 15 cm ook nog wel kan, omdat je daar weer mooi een rolscherm in kwijt kunt.

Bedenk, de wetgeving omschrijft een 'standaard' gebouwtje, en dat is inderdaad je vierkante doosje aan de achterkant.
Re: verschil ven interpretatie vergunningsvrij bouwen
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 03-09-2009 15:10)

De gemeenten zou dus ook kunnen beredeneren dat ze in uw specifieke geval een overstek als dat van het hoofdgebouw ondergeschikt vinden. Vaak loop je er dan wel tegenaan dat een aanbouw ook in architectonisch opzicht ondergeschikt aan het hoofdgebouw wordt geacht te zijn... De onderbouwing voor een dergelijk brede rand is dus tamelijk dunnetjes.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl