Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Ontheffing lichte aanvraag
Naam: Klaas (datum: 28-08-2009 08:36)

Een aanvraag lichte bouwvergunning voor een tuinmuur is strijdig met het BP (20 cm te hoog) Dit wordt gezien als verzoek om ontheffing (binnenplans) van het BP. Hieraan wordt in principe meegewerkt. Na een aantal keer overleg met welstand wordt het plan aangepast (20 cm lager) en past het binnen het BP terwijl in principe de termijn van de lichte aanvraag is verstreken. Hoe nu om te gaan met de vergunning. Is de termijn van de lichte aanvraag verstreken of kan de vergunning worden afgehandeld op basis van ontheffing (geen termijn)?

Reageer
Re: Ontheffing lichte aanvraag
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 28-08-2009 09:36)

Nee, je gaat voor de procedure altijd uit van de datum waarop een plan is ingediend. Wanneer door een latere wijziging het plan opeens in het BP past, moet de gemeente dit eigenlijk zien als een nieuw plan, en je vragen de eerste aanvraag in te trekken en hiervoor een officiele nieuwe aanvraag te doen waarop een normale 6-weken termijn gaat lopen.

De meeste gemeenten vinden dit teveel gedoe (en de aanvragers zijn het hier meestal over eens), en behandelen de aanvraag onder datzelfde dossiernummer door. Je zou op dat moment kunnen zeggen dat de datum waarop je de gewijzigde tekennigen hebt ingediend wel de start is van een 6-weken periode. Wanneer er dus 6 weken na VERANDERING geen uitslag is, kun je met succes beargumenteren dat de aanvraag fataal is geworden.
Re: Ontheffing lichte aanvraag
Naam:
Klaas (datum: 28-08-2009 11:58)

Dank voor de uiteenzetting. Helder. De geeigende procedure zou dus intrekking an nieuwe aanvraag moeten zijn. Ik heb de WW nog even bekeken maar wat is de juridische grondslag? Dat is me nog niet duidelijk.

Re: Ontheffing lichte aanvraag
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 28-08-2009 14:33)

Eigenlijk de opzet van art. 40. Je het om 'te bouwen' een vergunning nodig. wat je wilt gaan bouwen geef je specifiek aan in een aanvraag. Wanneer je aanvraag zodanig wijzigt dat je het over een ander 'bouwen' gaat hebben, of over een bouwen met andere consequenties, is het ook niet meer de originele aanvraag.

Zijn ook uitspraken over te vinden, maar ik heb nu geen jurisprudentie bij de hand.

Of dit de gemeente verplicht dan meteen een nieuw dossier te starten, zo kort zou ik ook weer niet door de bocht willen gaan, maar ze moeten je wijziging wel BEHANDELEN als een nieuwe aanvraag. Wanneer uit een overlegje blijkt dat ze dat niet van plan zijn is het wellicht wijs op eigen initiatief een nieuwe aanvraag te doen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl