Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: bouwbesluiteisen
Naam: Ronald, van 2A (datum: 01-07-2009 14:32)

Hallo allemaal,

In het bouwbesluit vigerend in het jaar 2000 hebben ze het over toegankelijkheidssector, daar hangen allerlei eisen aan, de definitie is als volgt: gedeelte van een gebouw, bestaande uit een of meer met elkaar in verbinding staande ruimten die mede zijn bestemd voor gebruik door bezoekers;

Nu betreft het een kantoorgebouw en is mijn vraag: op welke wijze is dat van toepassing? Ik zou zeggen dat het mogelijk is dat in alle ruimtes wel eens bezoekers kunnen komen, bijvoorbeeld om te vergaderen. Dan zou dus alles toegankelijkheidssector zijn. Of werkt dat niet zo? Het is wel heel bepalend want de eisen voor toegankelijkheidssector zijn veel zwaarder (bijv. qua vluchten) als voor niet toegankelijkheidssector.

Ben benieuwd naar jullie reacties.
Reageer
Re: bouwbesluiteisen
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 01-07-2009 15:41)

Zoals al op brandpreventieforum.nl geschreven: Pin jezelf niet te zeer vast op het niveau zoals het in 2000 gehanteerd werd. Het is zaak dat je je als gemeente (of als adviseur die een ontheffing nodig heeft) een mening vormt over de VEILIGHEID van dat gebouw.

Is het gebouw door het wel of niet hebben van een TS meer of minder veilig dan je noodzakelijk vindt?
Re: bouwbesluiteisen
Naam:
henk odijk , van odijk advies (datum: 01-07-2009 18:36)

U draait de zaken om. Niet alle gebieden waar bezoekers kunnen komen dienen aan de eisen van een toegankelijkheidssector te voldoen. De procedure is:

1. Kijk of het gebouw een toegankelijkheidssector moet heben en zoja hoe groot die moet zijn.
2. Neem die sector op in het plan en zorg dat die aan de voorschriften voldoet.

Verder nog: Als het een gebouw uit 2000 is zijn de nieuwbouw-eisen 2000 niet van toepassing. Er is sprake van een bestaand gebouw.

Re: bouwbesluiteisen
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 01-07-2009 19:06)

Ligt er maar net aan wat je wilt gaan wijzigen. Wanneer je het gebruik van het complete gebouw wijzigt, krijg je voor al die wijzigingen wel degelijk met de nieuwbouweisen te maken. Uiteraard kunnen B&W op dat moment wel ontheffingen gaan verlenen wanneer nodig, maar daar moet wel een noodzaak voor zijn in de zin dat je het VANWEGE de aanwezigheid van een bestaande situatie niet KUNT aanpassen in redelijkheid.

Re: bouwbesluiteisen
Naam:
henk odijk , van odijk advies (datum: 02-07-2009 00:11)

Als het gebruik wijzigt (andere gebruiksfunctie) wordt er getoetst aan de eisen bestaande bouw van de nieuwe functie.
Delen die nieuw gemaakt worden moeten aan nieuwbouw voldoen, daar zit natuurlijk altijd een moeilijk punt hoe ver je daarmee gaat. Als je iets aan de gevel wijzigt, moet er dan ineens een toegankelijkehidssector gemaakt worden?? M.i. moet dan die gevel aan nieuwbouw voldoen, verder niks.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl