Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Aansluitende terrein
Naam: Bart van der Velden, van IB-Veiligheid (datum: 03-06-2009 17:17)

Wat wordt er verstaan onder het aansluitende terrein. Op het moment dat personen vluchten dienen ze het aansluitende terrein te bereiken. Is dit de openbare weg? Of ook een omsloten tuin of binnentuin?

Uw reacite zie ik met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke "belangstelling" groet,

Bart van der Velden

Reageer
Re: Aansluitende terrein
Naam:
Loe (datum: 03-06-2009 20:42)

u citeeert de regelgeving niet volledig :-) de tekst luid: "....naar het aansluitende terrein en vandaar naar de openbare weg...."
Dat aansluitende terrein kan inderdaad de binnentuin zijn maar... dan moet je vandaar wel naar de openbare weg kunnen vluchten.
Dus met alleen naar de tuin vluchten bent u er m.i. nog niet helemaal.
Re: Aansluitende terrein
Naam:
Bart van der Velden , van IB-Veiligheid (datum: 04-06-2009 07:13)

Geachte heer Lou, Bedankt voor uw reactie. Ik ben het met u eens maar waar staat dan dat ik moet kunnen vluchten naar de openbare weg. Het is ook mijn visie alleen: waar staat het! Alvast bedankt voor uw (en van andere) reactie.
Re: Aansluitende terrein
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 04-06-2009 09:09)

In eerste instantie is het de bedoeling van de wetgever dat er gevlucht moet worden naar een 'veilige plaats'. Dat kun je teruglezen in bijv. art. 1 van het Bouwbesluit bij de term 'rookvrije vluchtroute', en in het stuurartikel 2.153.

Op zich logisch, want voor niet alle gebruikers is het haalbaar of wenselijk naar de openbare weg te vluchten (denk aan ziekenhuizen en detentie-inrichtingen).

Wat is dan een velige plaats? In art. 2.154 lid 1 van het Bouwbesluit wordt daar voor de meeste functies invulling aan gegeven door te zeggen dat je via het aansluitend terrein de openbare weg moet kunnen bereiken, zoals Loe al stelt.

Uiteraard is dit 'maar' de prestatie-eis, en kun je door het onderbouwd toepassen van gelijkwaardigheid ook situaties verzinnen waarbij het binnenterrein voldoende 'veilig' is. Die oplossing moet dan echter wel door B&W (lees: de brandweer) worden goedgekeurd. Die zullen op dat moment niet alleen kijken naar ontvluchting, maar ook naar mogelijkheden voor repressieve inzet en redding.

Voor een AFGESLOTEN binnenterrein is het dus bijna altijd een no-no. Wanneer een groot, toegankelijk eigen terrein hebt is de situatie al meer haalbaar.
Re: Aansluitende terrein
Naam:
Bart van der Velden (datum: 04-06-2009 14:40)

rectificatie: Lou = Loe (met excuus)

Geachte heer Bolte, Bedankt voor uw toelichting/uitleg. U beide heeft mij zeer geholpen met uw reacties. Met vriendelijke Groet, Bart
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl