Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: wijziging op vergunning
Naam: ICM Groothuis, van IEGEE (datum: 02-02-2009 19:30)

Geachte lezer,
in juli 2008 hebben wij via de reguliere weg (aanvraag+vergunning) een deel van ons huis verbouwd (extra verdieping erboven op)
In beginsel hadden wij gekozen voor RVS-materiaal, waarin de aanvraag getoetst is en akkoord bevonden is. Gedurende de bouw kwamen wij tot de conclusie dat de kosten voor RVS (?n het weerspiegel-effect bij het schijnen van de zon ten nadele van de buren) en hebben we gekozen voor hout (western red cedar)

Nu, naar ca. 7 maanden belt de gemeente ons met de mededeling dat de bouw afwijkend is tov de bouwaanvraag/vergunning die destijds was verstrekt.
Tot op de dag van vandaag heeft de gemeente niet eerder (formeel) met ons gecommuniceerd over de afwijking.

MEn verzoekt nu ons tot het inleveren van nieuwe tekening + nieuwe bouwaanvraag ! Wat is ons recht en plicht in deze conform bouw-wetregelgeving?
MOgelijk kan iemand ons hierin adviseren?
Alvast bedankt

Mvrgr ICM Groothuis
Reageer
Re: wijziging op vergunning
Naam:
ICM Groothuis , van IEGEE (datum: 02-02-2009 19:35)

.
Re: wijziging op vergunning
Naam:
Bas (datum: 02-02-2009 20:14)

gewoon wachten. gemeente moet onderzoeken of legalisatie mogelijk is. zo ja, dan kun je het regelen met een wijziging op de bouwvergunning. alleen de wijziging moet worden aangevraagd.

zo nee, dan heb je een probleem. wacht op het formele handhavingsbesluit (nog maar afwachten of de gemeente daadwerkelijk gaat handhaven) waartegen je bezwaar kan aantekenen. soms kun je eerst nog reageren (zienswijze inbrengen).
Re: wijziging op vergunning
Naam:
Thomas (datum: 03-02-2009 00:50)

Ik zou eerst een nieuwe tekening maken en indienen. Het maken van zo'n tekening lijkt me niet moeilijk en ook niet kostbaar als het alleen om een andere dakbedekking gaat. Ik schat zo in dat je de oude tekening kunt gebruiken en het woord "RVS" kunt doorkrassen of weglakken en vervangen door het nieuwe materiaal.

Als de nieuwe tekening is goedgekeurd en legalisatie dus mogelijk is, dan zou ik een wijzigingsvergunning aanvragen (legeskosten zijn ook minimaal als rekening wordt gehouden met de al eerder in rekening gebrachte leges).
Voordeel hiervan is dat je eerder duidelijkheid hebt.
Re: wijziging op vergunning
Naam:
ICM Groothuis , van IEGEE (datum: 07-02-2009 12:12)

thomas, bedankt voor je info.
omdat we de gehele communicatie in aanvraag, tekening en vergunning via een architekt hebben laten verlopen, menen wij dat de evt. kosten voor opnieuw tekenen, legeskosten vergunning etc, door hen betaald zullen moeten worden. Tenslotte had architekt ons moeten wijzen op mogelijke tegenstand/handhavingsbeleid van gemeente. De door ons doorgevoerde wijzigingen zijn altijd in overleg/overeenstemming met de architekt gegaan. We mogen toch verwachten dat zijn de expertise-partij zijn?
Wat is jouw mening hierover?

groet
Re: wijziging op vergunning
Naam:
Thomas (datum: 07-02-2009 14:38)

Ik zou dit gewoon bespreken met de architect. Als hij het doet op de manier zoals ik heb voorgesteld, dan hoeft hij er zelf ook weinig tijd aan te besteden en zijn de kosten ook voor hem minimaal.
Als je architect niet wil meewerken dan zou ik er geen "dure" halszaak van maken en alles zelf doen. Je hoeft zelf niets nieuws uit te vinden, alleen iets over te schrijven.
Dan blijven de legeskosten nog over. Waarschijnlijk zijn ze minimaal, maar dat hangt af van de gemeente waarin je bouwt. Misschien wil de architect die wel voor zijn rekening nemen, maar vraag eerst na bij de gemeente wat de legeskosten voor een wijzigingsvergunning zijn.

Re: wijziging op vergunning
Naam:
Leon (datum: 07-02-2009 15:09)

Het lijkt me niet meer dan logisch dat je die leges zelf betaald. Je hebt er zelf voor gekozen om een ander materiaal toe te passen, je kunt die architect niet verwijten dat je daarvoor een gewijzigde vergunning voor moet aanvragen (had je sowieso gemoeten). Daarnaast ligt het ook een beetje aan de opdrachtomschrijving van de architect: heeft hij alleen de bouwaanvraag verzorgt, of is hij ook bij de uitvoering betrokken (stukje toezicht/directievoering, werktekeningen)? Als hij alleen de bouwaanvraag heeft gedaan is het in principe niet meer zijn verantwoordelijkheid om die gewijzigde vergunning te regelen, dat is immers iets wat voortgekomen is uit de uitvoering. En zoals Thomas al aangaf: de kosten voor het 'nieuwe' tekenwerk kunnen nooit veel zijn, da's een kwestie van de bestaande tekeningen iets aanpassen. Daar kom je in goed overleg vast wel uit.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl