Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: extra eisen afstand voordeur - meterkast >3m
Naam: B. Dover (datum: 17-05-2019 16:36)

Beste mensen,

In het algemeen stellen de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de leverantie van gas dat de meterkast maximaal 3m. van de voordeur vandaan mag zitten. Ik lees echter dat deze afstand groter mag zijn maar dat er dan extra eisen gesteld worden. Weet iemand toevallig wat deze extra eisen zijn?

Reageer
Re: extra eisen afstand voordeur - meterkast >3m
Naam:
tim (datum: 17-05-2019 20:46)

Informeer (tijdig) bij de netwerkbeheerder.
Re: extra eisen afstand voordeur - meterkast >3m
Naam:
Leon (datum: 18-05-2019 19:48)

Mijn ervaring is dat je afhankelijk bent van de netbeheerder. De een accepteert het, de ander niet. Vanuit het bouwbesluit zijn die eisen er niet meer maar daar trekt men zich weinig van aan.
Re: extra eisen afstand voordeur - meterkast >3m
Naam:
B. Dover (datum: 19-05-2019 16:50)

Het is meer een algemene vraag.

Bij het ontwerpen gebeurd het vaak dat de meterkast beter net buiten de 3m. zone geplaatst kan worden (ik ontwerp meestal ruime entreehallen). Om geen gezeur te krijgen wring ik me dan meestal gelijk in de nodige bochten om deze toch binnen 3m. van de voordeur te krijgen.

Ik vroeg me dus in het algemeen af wat de zwaardere eisen nu precies zijn als de afstand groter is (brandmelder/eisen aan brandwerendheid?) zodat ik tijdens het ontwerpen me bewuster ben van de consequenties i.p.v. me te laten leiden door angst (het mag toch niet).
Re: extra eisen afstand voordeur - meterkast >3m
Naam:
Leon (datum: 19-05-2019 19:14)

Ik snap je insteek en problematiek, maar dat verandert helaas niks aan de gegeven antwoorden. Het heeft m.i. ook niks met de veiligheid te maken, daar gaat de netbeheerder ook niet over. Als dat de reden was dan had je vanuit gemeente/brandweer wel een reactie gehad. Vooraf overleggen is de enige manier.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl